EPK EPK

Domžale

Povezujemo obcine header DOMZALE desktop Povezujemo obcine header DOMZALE mobile

Župan Toni Dragar

Povezujemo obcine zupan DOMZALE

S kulturo preživeti dnevi so tisti dnevi, ki nam v mnogih težkih trenutkih še kako manjkajo, da bi nas pomirili in nas popeljali v vzporeden in lepši svet. Naj bo morebiten naziv evropska prestolnica kulture priložnost in izziv, da bomo z bližnjimi doživeli veliko kulturnega. Morda prebiranje poezije in knjige, obisk koncerta, udeležba na številnih kulturnih prireditvah, ogled razstave ali preprosto pogovor s prijatelji in sorodniki na temo kulture.

O občini

Domžale so uspešno in ugledno podjetniško, športno in kulturno središče. Okolje, ki spodbuja trajnostni razvoj, inovativnost, ustvarjalnost in samoiniciativnost. Skupaj z okoliškimi kraji prijetno in urejeno mesto, ki nudi kakovost bivanja vsem generacijam in ustvarja številne priložnosti za mlade. Prostor zadovoljnih ljudi.

Kateri kulturni projekt v vaši občini bi izpostavili?

Javni zavod Kulturni dom Franca Bernika Domžale izvaja številne kulturne projekte, med njimi mestni kino, slamnikarski muzej organizira številne predstave. Kulturne projekte izvaja tudi Knjižnica Domžale za različne starostne strukture. Številne pravne osebe kandidirajo na javne razpise za sofinanciranje programov in projektov s področja kulture, med njimi izpostavljamo projekt Bralnice pod Slamnikom, predstave poletnega gledališča Studenec.

Kaj pričakujete od projekta EPK 2025?

Z majhnim kulturnim udejstvovanjem bomo naredili veliko zase in svoje bližnje, s kulturnim dialogom pa se bomo obogatili in popestrili sive vsakdanjike.

Podatki o občini

72,00 km2

Površina občine

36.246

Število prebivalcev

2

Število javnih zavodov s področja kulture

47

Število kulturnih društev in drugih nevladnih organizacij na področju kulture

37

Število zaposlenih v kulturi

8

Število prireditvenih prostorov, namenjenih kulturi

1.983.168 €

Sredstva za kulturo v občinskem proračunu za leto 2019

271

Število registriranih enot kulturne dediščine (EŠD) v občini