EPK EPK

Mi smo #odprti za kulturo

30. 6. 2020
odprti

V Ljubljani se pridružujemo kampanji Mi smo #odprti za kulturo, s katero preko niza dogodkov in komunikacijskih akcij poudarjamo pomen kulture in umetnosti v življenjih ljudi.

Kampanja bo preko niza dogodkov in komunikacijskih akcij poudarila pomen kulture in umetnosti v življenjih ljudi. Mestna občina Ljubljana je ob sofinanciranju programskih vsebin izvajalcev programa tako NVO kot javnih zavodov, kampanji namenila še dodatnih 50.000 EUR za izvedbo, ki bo potekal na muzejski ploščadi na Metelkovi.

#odprtioder bo na Letnem kinu Slovenske kinoteke na Muzejski ploščadi v Ljubljani med 1. julijem in 31. avgustom postregel z blizu stotimi brezplačni...mi prireditvami, od kina, gledališča, glasbe do pogovorov, delavnic za otroke in literaturo. Na njem se bodo zvrstili vrhunski ustvarjalci in ustvarjalke različnih producentov ter številni festivali. #odprtioder vrhunsko umetnost približuje ljudem in jih hkrati ponovno vabi k obiskovanju kulturnih prireditev po izbruhu koronavirusa. Program bo potekal vsak teden med četrtkom in nedeljo. Ob tem času bodo vsi muzeji na ploščadi podaljšali svoj obratovalni čas ter se programu pridružili s številnimi dejavnostmi v svojih prostorih. Pod enako oznako bodo odri na prostem potekali tudi v drugih mestih po Sloveniji.
Kampanjo podpirajo Mestna občina Ljubljana, Center za kreativnost in Ministrstvo za kulturo, nosilci kampanje pa so Slovensko mladinsko gledališče, Lutkovno gledališče Ljubljana, , Gledališče Glej, Zavod Bunker, Slovenska kinoteka, Društvo Asociacija in Zveza kulturnih društev Slovenije. Program je dostopen: https://odprti.si/
Slovensko mladinsko gledališčel, Lutkovno gledališče Ljubljana, Gledališče Glej, Zavod Bunker, Slovenska kinoteka, Društvo Asociacija in Zveza kulturnih društev Slovenije. Program je dostopen: https://odprti.si/
#LJepk2025 #LJzate

Seznam novic