EPK EPK

DANES ZVEČER BO LJUBLJANSKI GRAD OBARVAN RDEČE

30. 9. 2020

distanca stoli

STOJIMO SKUPAJ 

V sredo, 30. 9. zvečer,  se bo v več kot 30 državah po svetu odvijala akcija (Stand as One), ki se ji pridružuje in podpira tudi Mestna občina Ljubljana Festival Ljubljana in Kino Šiška.
7. marca 2020 se je zaradi epidemije ustavila celotna glasbena industrija. V zadnjih 6 mesecih je odpadlo nešteto festivalov, koncertov in turnej. Poleti in zgodaj jeseni so se najbolj predani in neumorni preselili na odprto z prilagojenimi  dogodki, upoštevajoč vsa pravila in omejitve. To je bil preizkus nove normalnosti, ki ni trajala dolgo. Za hip smo zadihali, vendar so se ukrepi zaostrili tudi z 8-metrskim prepadom/ razmikom med poslušalci in izvajalci. Glasbeniki le redko ali sploh več ne nastopajo, večina z glasbo povezanih ustvarjalcev, je izgubila delo. Umaknili so se oglaševalci,  koncerti, ki so se prej zlahka samofinancirali, so postali finančno breme, dvorane samevajo.  

Z akcijo opozarjamo, da so glasbeniki in z glasbeno industrijo povezani poklici tukaj in da z mednarodno kampanjo javnost ozavešča o nastali situaciji. Akcija bodo prenašali tudi v živo, začenši na Novi Zelandiji.

 

Seznam novic