EPK EPK

Kul novice

Pomniki solidarnosti v mestni preteklosti

14. 5. 2020
Solidarnost v2

Čas izolacije zaradi epidemije novega koronavirusa smo v ekipi Ljubljane, kandidatke za Evropsko prestolnico kulture 2025, izkoristili tudi za nekatere poglobljene premisleke. Tako je izpod peresa dr. Davida Petelina nastal dragocen zgodovinski pregled mejnikov, na katerih je Ljubljana izkazovala in dokazovala, da je solidarno mesto. 

Preberi več

Odpiramo vrata Knjigarne LGL

29. 4. 2020
150526 otvoritev Lutkovnega muzeja nrovan 39

Potem, ko smo tudi v Lutkovnem gledališču Ljubljana zaradi epidemije koronavirusa morali zapreti naša vrata, bomo v ponedeljek, 4. maja 2020, ponovno odprli Knjigarno Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Preberi več

Po knjigo na Sejem s kavča

23. 4. 2020
plakat z logotipi

Danes je svetovni dan knjige. V Ljubljani, Unescovem mestu literature, so prejšnja leta v teh dneh potekale številne prireditve spodbujanja branja, letos pa zaradi epidemije vse dejavnosti selimo na splet, kjer smo odprli Sejem s kavča.

Preberi več

Zmagovalna arhitekturna rešitev za minipleks mestnega kina

17. 4. 2020
minipleks1

V sodelovanju z Zbornico za arhitekturo in prostor Slovenije smo zaključili projektni natečaj za izbiro strokovno najprimernejše rešitve za minipleks mestnega kina s petimi kinodvoranami, ki ga bomo uredili v središču Ljubljane, v podhodu Ajdovščina.

Preberi več

Glasilo Ljubljana – priročnik skozi korona virus

8. 4. 2020
naslovnica

Izšla je aprilska številka Glasila Ljubljana, ki smo jo pripravili kot priročnik za lažje življenje v času epidemije korona virusa. V naslednjih dneh jo bodo v poštne nabiralnike brezplačno prejela vsa gospodinjstva na območju Mestne občine Ljubljana.

Preberi več